Apple u Evropi prodaje jeftinije i prepravljene iPhone 13 modele

Apple će ove godine predstaviti iPhone 15 seriju. Ona će stići na jesen, a do tada Apple radi na starijim serijama. Tako je američka kompanija počela s prodajom polovnih (prepravljenih) modela iz iPhone 13 serije u Evropi.

Izvor: Bajtbox
Podeli
Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com
Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Gigant iz Kupertina počeo je s prodajom polovnih (obnovljenih i prepravljenih) iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max modela u Evropi. Tačnije, telefoni se trenutno prodaju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i Španiji.

Govorimo, dakle, o tzv. "refurbished" modelima. Radi se o telefonima koji su iz nekog razloga vraćeni Apple-u od strane kupaca, koji su potom dobili novi model. Razlozi mogu biti razni kvarovi itd. Tako "refurbished" modeli stižu sa novom baterijom, novim kućištem, originalnim Apple delovima (ako im je bila potrebna zamena), originalnim OS-om ili novijom verzijom i posebnom kutijom sa svim dodacima i kablovima.

Ovo je prvi put da je Apple odlučio da prodaje ovakve modele u Evropi. U Sjedinjenim Američkim Državama prodaja ovakvih uređaja uveliko je zastupljena, ali tamo još nije započela prodaja obnovljenih iPhone 13 modela, ali i to će se desiti uskoro.

Apple će u Evropi kupcima ovih modela ponuditi jednogodišnju garanciju, uz besplatnu dostavu i povraćaj.

Što se tiče cena, u poređenju s kupovinom novih modela, govorimo o uštedama od 100 do 230 funti u Velikoj Britaniji, u zavisnosti od modela, odnosno o uštedi od 120 do 280 EUR u Nemačkoj, Italiji i Španiji.

Na prvu loptu možda ne izgleda kao da se radi o velikoj razlici u cenama, ali potrebno je uzeti u obzir da se praktično prepravljeni modeli ne razlikuju značajno u odnosu na nove iPhone modele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.