Apple odustao: iPhone 15 neće dobiti jednu veliku izmenu

Apple će na jesen ove godine predstaviti iPhone 15 seriju. U prethodnom periodu saznali smo neke informacije o ovoj seriji, a jedna od većih izmena koja se pominjala za Pro modele jesu solid-state tasteri za kontrolu jačine zvuka. Međutim, izgleda da je Apple odustao od ove mogućnosti.

Izvor: Bajtbox
Podeli
Foto: Yalcin Sonat / Shutterstock.com
Foto: Yalcin Sonat / Shutterstock.com

Cirrus Logic, koji je dobavljač kompanije Apple, potvrdio je glasine da je Apple odlučio da otkaže projekat solid-state tastera za kontrolu glasnoće.

Kompanija je u nedavnom saopštenju akcionarima navela da više ne očekuje da će iPhone 15 Pro modeli stići sa ovom opcijom.

Ovi tasteri su trebali da osiguraju haptičke povratne informacije i zamene tradicionalne tastere za jačinu zvuka. Poznati dojavljivač Kuo Mingči naveo je da su nerešeni tehnički problemi sprečili masovnu proizvodnju solid-state tastera, što je dovelo do otkazivanja projekta.

S druge strane, iPhone 15 Pro modeli navodno će ipak stići sa novim Action tasterom, koji će zameniti poznati Appleov sistem za promenu režima zvuka. Action taster će biti u potpunosti prilagodljiv, sličan onom na Apple Watch Ultra.

Dojavljivač Džef Pu veruje da Apple nije u potpunosti odustao od solid-state tastera, kao i da bi oni mogli biti implementirani na iPhone 16 seriju, koja će stići sledeće godine.

Na kraju ostaje razočarenje, jer je ova karakteristika bila među najiščekivanijim na iPhone 15 Pro modelima.

Ranije je otkriveno da će iPhone 15 Pro imati dimenzije 146,47 x 70,46 x 8,24 mm, u poređenju sa 147,46 x 71,45 x 7,84 mm za iPhone 14 Pro. Senzor kamera na poleđini biće još veći, a čitavo ostrvo kamere takođće biti deblje u odnosu na ono koje se nalazi na iPhone 14 Pro modelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.