Svi oni koji su se pretplatili za repliku HAL 9000 ostaće praznih ruku

Svi oni koji su podržali kraudfanding kampanju kompanije Master Replicas Group za izradu funkcionalnog rekvizita i replike HAL 9000, dobili su obaveštenje u kom se navodi da je kompanija pretvorila svoj bankrot u likvidaciju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images, Stephen Shugerman / Stringer
Foto: Getty Images, Stephen Shugerman / Stringer

Master Replicas se gasi, a pristalice verovatno neće dobiti svoj zvučnik koji se aktivira na glas koji izgleda kao HAL 9000 iz filma "Odiseja 2001".

Možda će biti teško dobiti odgovore od kompanije. Njegova veb lokacija još uvek ima rezervirano mesto za prodavnicu koja "dolazi uskoro", dok njihova Indiegogo stranica nije ažurirana od poruke u julu da su bankrotirali.

Master Replicas Group su, međutim, već neko vreme bili u nevolji. Replika HAL 9000 prvobitno je trebalo da se isporuči do marta 2019. godine, ali se suočila sa nizom kašnjenja.

Pandemija kovid 19 takođe je imala je direktan uticaj. Virus je zaustavio proizvodnju početkom 2020. godine, a kompanija je upozorila da je njeno poslovanje "veoma ograničeno" u narednim mesecima.

Ova vrsta incidenta nažalost nije jedinstvena, posebno tokom pandemije - bilo je teško pokretati i održavati projekte kada timovi ne mogu da se koordinišu ili obezbede pouzdanu zalihu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.