"Klikni i pomoli se": Vatikan ima jedinstveni "molitveni gedžet" za milenijalce

U Vatikanu, izgleda, nisu baš zadovoljni time koliko mladi u današnje vreme posvećuju pažnje crkvi i veri, pa su zbog toga odlučili da milenijalcima ponude "molitveni gedžet" u skladu sa savremenim trendovima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Clicktopray.org
Foto: Clicktopray.org

Uređaj nazvan "Click To Pray eRosary" je elektronska krunica (brojanica) koja se, putem aplikacije povezuje sa pametnim telefonom korisnka. Aktivira se kada korisnik napravi pokret u obliku krsta.

Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi "pametni" krst u kome se skladište podaci, piše Engadget.

Kada je aktivira, korisnik može da izabere jedan od tri tipa molitvi: standardnu, kontemplativnu ili tematsku, koja će se svake godine menjati sa godišnjim ažuriranjem.

Ovaj jedinstveni "molitveni gedžet" prati svog korisnika u molitvi, beleži njihov broj i vodi statistiku. Uređaj, takođe, prikuplja i informacije o zdravstvenom stanju korisnika. Sav religijski sadržaj koji mu je potreban, korisnik može da personalizuje putem aplikacije.

Elektronska "Click To Pray" krunica nastala je u okviru papine mreže - Worldwide Prayer Network, i zamišljena je kao alat koji vernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom sveta, piše CNN.

Cena ove neuobičajne verske "spravice" je 99 evra ili 110 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.