Da li ste nekada videli čudniju tastaturu za telefon? VIDEO

Kako ekrani smartfona rastu, upotreba tastatura na ekranu jednom rukom postala je problematična za svakoga bez zaista velikih šaka. Za sve ostale, rešenje je možda TipeCase - futrola za pametni telefon sa pet tastera namenjenih za unošenje teksta jednim rukom.

Izvor: B92
Podeli

Štaviše, ne morate čak ni da gledate u ekran da biste kucali poruku.

Futrola funkcioniše kao tzv. "akordna" tastatura, gde se pritiskanjem kombinacije više tastera istovremeno unose različita slova na isti način kao što se pritiskom više tastera na klaviru odsvira pojedinačni muzički akord.

U ovom slučaju, pet tastera smeštenih po obodu kućišta, što odgovara prstima ruke, mogu se koristiti da samo da se unesu slova već i da za navigaciju kroz opcije telefona.

Iako je za njeno korišćemje potrebno učenje i prilagođavanje, ideja nije nužno loša. Naime, dozvoljava vam da kucate jednom rukom i bez gledanja što je posebno korisno ukoliko koristite npr pametne naočare. Takođe, koliko god virtuelni pametni asistenti bili korisni, korisnici ne žele uvek da naglas izgovaraju komande pogotovo kada su u javnosti.

Ova kreacija trenutno postoji samo kao prototip, ali izgleda kao originalno rešenje za mnoge problema koji se naziru kako pametni telefoni polako ustupaju mesto drugim gedžetima poput naočara, satova i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.