Novi mobilni uređaj iz Sonyja je sve što vam treba po velikim vrućinama VIDEO

Japanska kompanija Sony uskoro će u prodaju pustiti bluetooth uređaj pod imenom Reon Pocket, prenosni džepni "klima uređaj" čija je namena da, u vreme velikih vrućina, hladi svoje korisnike.

Izvor: B92, My Modern Met
Podeli
Foto: Printscreen YouTube/First Flight JP
Foto: Printscreen YouTube/First Flight JP

Uređaj veličine platne kartice težak samo 85 grama i ne primećuje se dok ga korisnik nosi. Od izduvava hladan vazduh, a nosi se sa zadnje strane košulje ili majice. Osim toga, Reon Pocket zimi može da se koristi i za grejanje.

Uređaj se postavlja uz vrat, u poseban džepić na zadnjoj strani odeće. Bluetooth vezom je povezan sa telefonom, a korsnik ga kontroliše putem mobilne aplikacije.

Iz Sonyja navode da njihov "džepna klima" može da "ohladi" korsnika i do 13 stepeni Celzijusa, u odnosu na spoljnu temperaturu. Tokom hladnih dana podiže temperaturu do 8 stepeni.

Temperatura se reguliše ručno putem telefona, a uskoro će biti uveden i automatski način rada. Uređaj ima nekoliko režima rada koje je moguće podesti prema želji korisnika.

"Klimu" napaja baterija koja traje i do 24 sata, a napuni se za dva sata. Reon Pocket će zasada biti dostupan samo u Japanu, po ceni od 95 do 140 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.