Sa novom Mate 20 serijom stiže i Huawei Watch GT

Huawei je za ovaj mesec najavio dva promotivna događaja na kojima će predstaviti svoje najnovije uređaje. Prvo ćemo 11. upoznati novi Honor 8C, a potom 16. oktobra i nove telefone Mate 20 serije. Izgleda, međutim, da sa njima stiže i još nešto...

Izvor: B92, Bug
Podeli

Pročitajte još:

U današnje vreme praktično nije moguće sačuvati tajne od brojnih dojavljivača. Tako je u javnost dospela i informacija da kineska kompanije predstaviti i svoj novi pametni sat - Watch GT.

Njegove osnovne karakteristike postale su poznate nešto ranije. Tako je internet sajt WiseBuy objavio da će Watch GT imati okrugli AMOLED ekran dijagonale 1,4 inča sa rezolucijom od 454 x 454 piksela.

Prečnik sata iznosi 46,5 a debljina 10,4 milimetara.

Uređaj če imati podršku za senzor otkucaja srca, praćenje aktivnosti korisnika (hodanje, trčanje, spavanje...). Sat je vodootporan, i ima GPS i kompas.

Huawei je, kako se navodi, dogovorio saradnju sa kompanijom Firstbeat, zahvaljujući čemu će Watch GT imati i virtualnog instruktora koji će korisnicima pomagati u sportskim aktivnostima. Sat omogućava i praćenje sna pomoću funkcije pod nazivom Huawei TruSleep.

Pametni sat napaja baterije kapaciteta 420 mAh, što bi trebalo da mu omogući 14 dana konstantnog korišćenja, odnosno sedam dana ukoliko je aktiviran Always On Mode. Prilikom korišćejna GPS-a, potrošnja baterije se smanjuje na 20 sati.

Uz Huawei Watch GT trebalo da bude predstavljena i nova fitnes narukvica - Huawei Terra. Narukvica je vodootporna, ima AMOLED displej od 0,95 inča, GPS i monitor rada srca.

Očekuje se da će početna cena sata biti oko 275, a narukvice oko 140 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.