Amazon predstavio novi tablet koji je mnogo povoljnija verzija iPada

Amazon je upravo izbacio najnoviji Fire tablet koji se isporučuje zajedno sa drzačem koji se jednostavno može povezati sa Amazon Echo zvučnicima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Printscreen / Technophile Authority
Foto: Youtube Printscreen / Technophile Authority

Tablet Fire HD8 je mnogo povoljnija verzija Apple-ovog iPada, a njegova cena iznosi 80 funti odnosno oko 100 američkih dolara, piše britanski Metro. A ako želite i držač onda će cena biti nešto viša, 110 funti (143 dolara).

Amazonov zvučnik Eho odgovara na pitanja o vremenu i svemu što vas zanima, pa ako postavite Alexi pitanje o npr. sportskim rezultatima ekran će odmah reagovati, čak i ako je zaključan.

"Možete započeti gledanje emisije na tabletu u režimu show mode dok ste u kuhinji, a potom samo izvući tablet iz držača i poneti ga u drugu prostoriju, a video će se nastaviti bez prekida", kaže Antoin Drejfis, šef u Amazon Fire TV.

"Isto važi za video pozive i druge aktivnosti", dodaje.

Kao prethodni Fire HD tableti, on dolazi sa plastičnom pozadinom u raznim bojama: crvenoj, žutoj, plavoj i crnoj.

Unutrašnje komponente nisu bolje od Appleovog iPada (čija cena iznosi 319 funti) ali će vam davati dovoljno resursa da uživate u različitom sadržaju.

Amazonov tablet Fire HD8 ima 1.3GHz quad-core procesor (četiri jezgra) i, u zavisnosti od vašeg izbora, 16 ili 32 GB prostora za skladištenje.

Tablet će biti dostupan u prodaji od 4. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.