Vesti - Roland Garros 2023 -

U tenisu menjaju pravila zbog slučaja Zvereva

Situacija koja se dogodila Aleksanderu Zverevu na Rolan Garosu primoraće teniske čelnike da promene određena pravila.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Mine Kasapoglu / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM
Foto: Profimedia/Mine Kasapoglu / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Poznato je da olimpijski šampion iz Tokija boluje od dijabetesa tipa 1 i da često sebi mora da ubrizgava insulin.

Tako nešto želeo je da učini i tokom meča osmine finala na Rolan Garosu, ali mu to nije bilo dozvoljeno da uradi direktno na terenu.

Kako prenose nemački mediji, posebnim pravilom biće konačno dozvoljeno da igrači koji boluju od dijabetesa ubrizgaju sebi insulin u bilo kom trenutku.

To će moći da rade i sami, bez ulaska na teren doktora.

"Rekli su da moram da napustim teren i da će se to računati kao pauza za toalet. Imam samo dve pauze za toalet, a u najboljem meču od pet setova insulin ponekad moram da ubrizgam četiri ili pet puta. To bi značilo da se ne dozvoljava nešto što je neophodno za moje zdravlje, moj život", rekao je Zverev.

Tu nije bio kraj problema za tenisera iz Hamburga.

"Nadzornik koji nije znao za ovo ušao je u prostoriju u svlačionici, uspaničio se i rekao: 'Ne, ne, ne možete to. Doktor mora da dođe i ubrizga injekciju.' Rekao sam mu da imam dijabetes od svoje treće godine i da znam tačno šta radim. Ali on je samo odgovorio: 'Ne, to mora da uradi lekar.' Rekli su da izgleda čudno kada to radim na terenu. Ali ako to ne uradim, moj život će biti u opasnosti. Ova diskusija nema smisla", zaključio je nemački teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.