Vesti - Roland Garros 2023 -

"Nadalovih 14 Rolan Garosa su teži od Đokovićeva 23 Grend slema"

Nekadašnji rumunski teniser Ilije Nastase nije se priključio većini koja je oduševljena podvigom Novaka Đokovića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Srpski teniser je u Parizu osvojio Rolan Garos, što je njegov 23. Grend slem titula u karijeri. Time je postao prvi muški teniser kojem je to uspelo.

Ipak i takakv podvig nije bio dovoljan da zadovolji 77-godišnjaka, koji smatra da između njega i Rafaela Nadala ne postoji razlika.

"Ne mislim da je to lična borba između njega i Nadala. Ne vidim tu stvar. To se desilo, zar ne? Moglo je da bude i obrnuto, da Nadal ima 23 titule. Obojica su tu, blizu jedan drugom. Đokoviću je to bitno, ali mislim da Nadal nije ljubomoran na to", rekao je Nastase u razgovoru za rumunske medije.

Ne samo to, nego dvostruki Grend slem šampion smatra da je Španac napravio veći podvig tokom karijere.

"Neko drugi treba da bude ljubomoran na Nadala. To što je 14 puta uzeo Rolan Garos. To je teže od Đokovićevih 23 GS. Samo da znate, pobediti na šljaci 14 puta na RG? Mislim da se neće roditi igrač koji može to da uradi", zaključio je Nastase.

Ovo nije prvi put da Nastase javno istupa protiv Đokovića, pa se tako svi sećaju 2020. godine kada je kritikovao najboljeg tenisera sveta zbog organizovanja turnira u Zadru i Beogradu.

"Novak je jako dobro znao koji rizik preuzima s organizacijom takvog turnira. Mislio je da su svi glupi, a samo on pametan i eto što se dogodilo", rekao je Nastase tada.

Međutim, njegova najnovija izjava je oprečna sa nekim prethodnim kada je kao najveći adut Nadala u trci za najboljeg svih vremena isticao broj njegovih Grend slem titula.

"Sve je jasno ako gledamo po tome ko ima najviše grend slem titula, onda je odgovor Rafael Nadal. Ako pak pričamo o najboljem ikada, postoje i drugi fakrtori. Rodžer Federer ima impresivan talenat. Ipak nema sumnje da Rafa ima 21 slem, a Federer i Đoković nemaju", rekao je Nastase u martu prošle godine za "Marku".

Nastase je poznat kao neko ko se često nalazi u središtu skandala, a lista istih je podugačka. Od rasističkog vređanja Serene Vilijams, do tuče sa obezbeđenjem u četvrtfinalu Fed kupa kada je Rumunija igrala protiv Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.