Vesti - Roland Garros 2023 -

"Đoković nije GOAT, on je BOAT"

Ne prestaju da se nižu reakcije i nove izjave o velikom uspehu koji je ostvario Novak Đoković.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Srpski teniser osvojio je 3. put u karijeri Rolan Garos, postao prvi igrač ikada sa najmanje po tri osvojena grend slema, a što je najvažnije, stigao je do 23. najveće titule, što niko nikada nije u muškom tenisu.

Zbog toga ga mnogi smatraju za GOAT-a (Greatest of all time), ali proslavljeni švedski teniser i stručni analitičar Eurosporta Mats Vilander ima malo drugačiji opis.

Vilander je Đokovića nazvao BOAT (best of all time). Dakle, smatra ga za najboljeg, ali ne i najvećeg svih vremena, jer kako je rekao, za to su potrebni i drugi kvaliteti osim sportskih.

"Osvojio je najveći broj grend slem titula, najveći broj masters turnira kao i najveći broj titula što znači da je najkostantiji igrač poslednjih 15 godina. Ne volim izraz 'GOAT', iako vidim jednog ovde", rekao je Vilander i pokazao na sliku Đokovića.

"Voleo bih da zovem "BOAT" best of all time, jer kada kažemo 'great' mnogo više stvari dolazi u to nego sam sport i mislim da ne treba da razdvajamo 'veliku trojku' kada dođe do pitanja ko je najveći ikada. Ali najbolji ikada? Imamo ga ovde, to je Novak Đoković", podvukao je Vilander.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.