Vesti - Roland Garros 2023 -

Alkaras može ubrzo da svrgne Đokovića sa trona, ali postoji caka

Srpski teniser Novak Đoković vratio se na vrh ATP liste posle slavlja na Rolan Garosu, ali bi njegov ostanak tu mogao da bude kratak.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Na tom mestu je zamenio Karlosa Alkarasa koji bi mogao u Londonu na Kvins klubu mogao da povrati to mesto, u slučaju da osvoji turnir u seriji 500.

Naravno, pod uslovom da tamo ne zaigra Novak Đoković što i jeste najrealniji scenario. Pre će izabrati da ima više vremena i spremi se za Vimbldon kako treba.

Umesto toga, mogao bi da zaigra na egzibicionim turnirima Budls u okolini Londona ili "Đorđo Armani klasik" u parku Harlingem.

Za to vreme će Alkaras najverovatnije u Kvinsu, za koji je prijavljen, pokušati da nadoknadi zaostatak od 420 poena u odnosu na srpskim teniserom. Pobeda bi mu donela okruglo 500.

Na papiru se to čini kao lak posao, ali Alkaras izbegava travu na kojoj pruža najslabije partije. Zanimljivo je da osim Vimbldona, nikada nije igrao ni na jednom drugom turniru koji se igrao na travi (ne računajući egzibicije).

Iako je često isticao da se dobro oseća na toj podlzi i kako će jednog dana biti sjajan igrač na njoj, rezultati govore za sebe. U Londonu je pre dve godine eliminisan u drugom kolu protiv Danila Medvedeva, a prošle u osmini finala kada je bolji bio Janik Siner.

Ni konkurencija na eventualnom nastupu u Kvinsu nije naivna, pa su tako iz Top 10 tu još Holger Rune i Tejlor Fric.

Turnir je na programu od 19. do 25. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.