Vesti - Roland Garros 2023 -

"Đoković može da igra i u živom blatu – ne možeš da ga pobediš"

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, rekao je da je i pre 23. gren slema smatrao da je srpski teniser najbolji u istoriji.

Izvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nekadašnji hrvatski teniser u razgovoru za Tanjug je istakao da je jako lepo, ali ne uvek i lako biti Đokovićev trener, posebno u trenucima kad piše istoriju.

"Ovo je istorijski uspeh. Lepo je biti trener Novaka Đokovića. To je jedna velika čast i odgovornost. Osećam veliku ponos jer je postavio apsolutni rekord i ovo je jedan od najvećih sportskih uspeha ikada. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo emocija, ali je vredelo. Način na koji je on odigrao u Parizu je fascinantan", rekao je Ivanišević.

"To mu nije najomiljenija podloga, najmanje odgovara njegovoj igri, ali opet, kada on igra kako može i ako je u glavi onakakav kakav je bio u polufinalu i finalu, smiren, onda nema veze na kojoj podlozi igra. Može da igra i u živom blatu i ne možeš da ga pobediš. To je toliko moćno, šta god da uradiš, on uradi pet puta bolje i jednostavno nema kraja. Njegovo telo je fenomenalno, u karijeri nije imao većih povreda. Svašta još može da se desi".

Ivanišević je prokomentarisao i GOAT debatu u kojoj su Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"Uvek će biti ta debata od Federerovih i Nadalovih navijača. Ko voli kakav tenis, čiji je tenis bolji i čiji je lepši. Ali, kada pogledamo rezultate i koliko je Novak osvojio poslednjih 10 godina, i bilans između njih trojice, nedelja na broju jedan, jednostavno se to ne može porediti", rekao je Ivanišević i dodao da nije lako biti na ovom mestu, na kojem je hrvatski trener sada.

"Nije lako trenirati Đokovića, ali šta je u životu lako? Ovaj život je težak, stresan. Ja sam na to navikao jer sam bio teniser. Mi smo tu da mu pomognemo, da što bolje uđe u meč. Mi smo tu da budemo pre meča, tokom meča da mu pomognemo. Ovaj tim je njegov zid da ga štiti od svega. On je taj genijalac koji izađe na teren i celom svetu pokaže ko je najbolji".

Ivanišević i Đoković će u uskoro u pohod na novi trofej, u Londonu, na Vimbldonu, koji je na programu od 3. do 16. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.