- Komentari -
  1. @Zapanjen
    U pitanju je Aleksandar-Saša Zverev. Miša je njegov brat.
    (aleksa, 14. jun 2023 12:36)

    # Link komentara

  2. Imam dijabetes tipa 1 i nakon ove price samo mogu da se divim Zverevu na uspehu koji je postigao i on ce biti sledeci za kojeg cu navijati kada Nole ode u penziju. Za one koji ne znaju sta je dijabetes tipa 1, to je autoimuna bolest ( potpuno drugacija od dijabetesa tip 2 - starckog dijabetesa ) gde samo dodavanja odredjene kolicine insulina omogucava razmenu energije iz ugljikohidrata i organizma. Visina secera zavisi od mnogo faktora i pojednostavljeno je misljenje da zavisi samo od kolicine unetog insulina i hrane, vezbanja. Postoji jos mnogo faktora koji uticu. Insulinske pumpice sada imaju i dodatu vjestacku inteligenciju da mogu da na osnovu stalnog merenja dodaju odredjene kolicine insulina, brzodelujuceg ili sporodelujuceg, a sada su dodali i trecu bocicu sa brzodelujucim secerom kako bi u slucaju naglog pada mogli da povecaju nivo secera. Zverevu svaka cast, divim mu se, a i ovi iz ATP-a ce vrlo brzo shvatiti da mi dajemo insulin kada shvatimo da moramo da reagujemo, i to radimo u restoranu, kaficu, parku, tokom setnje, na otvorenom, mesto je tako nebitno.

    Svu srecu zelim Misi.
    (Coma, 14. jun 2023 11:35)

    Miša mu je stariji brat, ovo je Aleksandar
    (Sale, 14. jun 2023 11:52)

    # Link komentara

  3. Imam dijabetes tipa 1 i nakon ove price samo mogu da se divim Zverevu na uspehu koji je postigao i on ce biti sledeci za kojeg cu navijati kada Nole ode u penziju. Za one koji ne znaju sta je dijabetes tipa 1, to je autoimuna bolest ( potpuno drugacija od dijabetesa tip 2 - starckog dijabetesa ) gde samo dodavanja odredjene kolicine insulina omogucava razmenu energije iz ugljikohidrata i organizma. Visina secera zavisi od mnogo faktora i pojednostavljeno je misljenje da zavisi samo od kolicine unetog insulina i hrane, vezbanja. Postoji jos mnogo faktora koji uticu. Insulinske pumpice sada imaju i dodatu vjestacku inteligenciju da mogu da na osnovu stalnog merenja dodaju odredjene kolicine insulina, brzodelujuceg ili sporodelujuceg, a sada su dodali i trecu bocicu sa brzodelujucim secerom kako bi u slucaju naglog pada mogli da povecaju nivo secera. Zverevu svaka cast, divim mu se, a i ovi iz ATP-a ce vrlo brzo shvatiti da mi dajemo insulin kada shvatimo da moramo da reagujemo, i to radimo u restoranu, kaficu, parku, tokom setnje, na otvorenom, mesto je tako nebitno.

    Svu srecu zelim Misi.
    (Coma, 14. jun 2023 11:35)

    # Link komentara

  4. Stvarno sam iznenađen koliki su drveni ovi iz ATP-a i da nemaju rešenje za ovu situaciju. Svaka čast Zverevu koji je uspeo da pokaže ljudima da i sa dijagnozom dijabetes tipa 1 može da se bude u vrhu svetskog tenisa. Za tako nešto je potrebna velika disciplina. Ovo komentari o aparatima koji su nakačeni na telo nepiku vodu, tako da oni koji se ne razumeju u te stvari ne treba ni da ih komentarišu. Mišo samo napred od sada kada ne igraš protiv Novaka navijam za tebe.
    (Zapanjen, 14. jun 2023 10:55)

    # Link komentara

  5. Pa nije Zverev juče počeo da igra. Kako to tek sad ima problem sa tim?
    (deki, 14. jun 2023 10:46)

    # Link komentara

  6. Nivo šećera u krvi je odnos između unete i potrošene energije. Kod izuzetno velikih i dugotrajnih napora šećer se troši brže i kod dijabetičara se mora se dozirati češće u manjim količinama da nebi izazvao šok po organizam. Čudi me da nema ugrađen aparat koji se u predelu pojasa pričvsti za telo i preko igle komjuter stalno meri šećer i dozira koliko treba. Cena mu je u USA pre par godina bila 6000$.
    (Kole, 13. jun 2023 17:51)
    ------
    Ma kako taj aparat bio mali i prikladan, morate priznati da je za jednog vrhunskog tenisera, na meču koji može da traje 3, 4 ili 5 sati nošenje bilo kakvog uredjaja čista glupost. Čudi me da ovo niko nije predvideo i da je Zverev morao da se rapravlja sa sudijom i organizatorima turnira.
    (Zoran Knezevic, 13. jun 2023 18:48)

    # Link komentara

  7. (Kole, 13. jun 2023 17:51)

    Pa ili mu fali para jer je jako skup ili uopste nije cuo da postoji, 100%.
    (Violina, 13. jun 2023 18:45)

    # Link komentara

  8. Nivo šećera u krvi je odnos između unete i potrošene energije. Kod izuzetno velikih i dugotrajnih napora šećer se troši brže i kod dijabetičara se mora se dozirati češće u manjim količinama da nebi izazvao šok po organizam. Čudi me da nema ugrađen aparat koji se u predelu pojasa pričvsti za telo i preko igle komjuter stalno meri šećer i dozira koliko treba. Cena mu je u USA pre par godina bila 6000$.
    (Kole, 13. jun 2023 17:51)

    # Link komentara

  9. Ja bi Nadalu dao trofej da se ovi jadni ljudi ne muce jer je njemu sve dozvoljeno. Ovo je kraj sveta covek bolestan i svaka mu cast treba skinuti kapu Zverevu
    (Sinisa, 13. jun 2023 16:49)

    # Link komentara

  10. Kao neko sa tipom 1, zvuci mi neverovatno da u toku jednog meca ubrizgava 4-5 puta... Verovatno male kolicine da mu puno ne bi opao secer. Sto je i isto cudno jer mora da trci 3-4 sata i tako sam secer od sebe spada, pa mora da mu se tolko dize verovatno od adrenalina i nervoze
    (gsr, 13. jun 2023 15:36)

    # Link komentara

  11. Zverev je ovde u pravu.
    (kartmen, 13. jun 2023 14:56)

    # Link komentara