Vesti - Roland Garros 2023 -

Javio se i Endi Mari

Istog popodneva kada je Novak Đoković osvojio titulu na Rolan Garosu, Endi Mari je slavio na travi u Surbitonu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Alan Stanfordx PMI
Foto: Profimedia/Alan Stanfordx PMI

* Nadal čestitao Đokoviću

Britanac je u finalu slavio protiv Jurija Rodionova sa 6:3, 6:2 i tako pokazao da pripreme za Vimbldon idu po planu.

Međutim, Vimbldon je godinama unazad teritorija Novaka Đokovića, koji je na londonskoj travi osvojio poslednja četiri turnira.

Endi je čestitao Novaku na velikoj pobedi u Parizu i izrazio nadu da će mu "pasti koncentracija" narednih nekoliko nedelja.

"Pošto me je Novak pobedio u finalu Rolan Garosa, pomalo je izgubio motivaciju, možda će se malo opustiti narednih nedelja pred Vimbldon", rekao je Endi uz osmeh i nastavio.

"To što je postigao je neverovatno. I posebno zbog toga kako je to uradio, bio je pomalo potcenjen. Bio je poprilično iza u toj trci i to kako je ostao u igri i ptišao tako daleko, to je zadivljujuće. Znam koliko je teško pobediti jednom te momke, ono što su oni uradili i osvojili 20, 21, 23 titule, to je nestvarno. Novak ne čini da to izgleda lako, ali čini da deluje da je lakše nego što bi trebalo. Srećan sam zbog njega, zaslužio je to", kaže Endi.

Velika trojka svetskog tenisa osvojila je zajedno 65 grend slem titula.

"Svaka pobeda tih momaka čini sve te pobede koje sam imao protivnjih, sve te osvojene titule, još većim. Ponekad ih gledam kako igraju i pomislim, 'ne mogu da verujem da sam ih pobeđivao i igrao sa njima u najvećim mečevima i na najvećim turnirima. Nisam ih svuda pobeđivao, ali imam tih par pobeda, ponosan sam na to što sam postigao u najvećoj eri muškog tenisa", rekao je Mari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.