Vesti - Roland Garros 2023 -

Novak: Voleo bih da Rafa i ja po završetku karijere budemo prijatelji

Rafael Nadal nije u Parizu, njegovo odsustvo sa drugog grend slema sezone je i dalje tema, a o tome je pričao i Novak Đoković.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

* "Odsustvo Nadala menja sve za Đokovića"

Posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem u prvoj rundi na Rolan Garosu, Đoković se u razgovoru za Tenis Čenel dotakao i svog odnosa sa velikim rivalom iz Manakora.

Skoro dve decenije Novak i Rafa vode teniske bitke od Amerike do Australije, odigrali su rekordnih 59 mečeva i Srbin vodi sa 30:29 u pobedama.

"Svaki put kad se sretnemo to je sjajna prilika da vidimo gde smo kada igramo jedan protiv drugoga. Bez obzira o podlozi na kojoj igramo i delu sveta u kom se nalazimo", kaže Novak.

Svet tenisa je svestan da je era "velike trojke" na zalasku, mada je Novak u tom kontekstu dodao i Endija Marija.

Novak se još jednom osvrnuo na objavu Nadala da neko vreme neće igrati.

"Ovo je bio sjajan period u istoriji igre. Taj trougao u kom smo Rodžer Rafa i ja i ne zaboravite Endija Marija, broj mečeva koje smo igrali međusobno, era te četvorke.. I sada Rodžer je otišao, a Rafa objavio da mu je poslednja sezona, teško je to prihvatiti. S moje tačke gledišta, to je vrlo neobičan osećaj za mene, bilo mi je čudno kada je Rafa to objavio", priznao je Đoković.

Iako se u svetu sporta rivalstva često vide i kao nešto više, Novak je rekao da bi voleo da jednog dana, kada završi karijeru, učvrsti prijateljstvo sa Nadalom.

"Viđao sam ga više nego moje roditelje u proteklih 20 godina. Dugo delimo pozornicu, to je ta konekcija. Iako smo rivali i nismo provodili previše vremena zajedno, mogli bismo da razvijemo prijateljstvo, čemu se zaista nadam, kada završimo karijere. On je i dalje integralni deo moje karijere i toga ko sam kao igrač i kao osoba. Zaista sam zahvalan na svim tim mečevima koje smo odigrali, na tom našem rivalstvu", zaključio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.