Vesti - Roland Garros 2023 -

Kraj za Međedovića – ništa od drugog kola

Srpski teniser Hamad Međedović izgubio je na startu Rolan Garosa od Amerikanca Markosa Girona 3:1, po setovima 0:6, 2:6, 6:1, 0:6.

DPIzvor: B92
Podeli
Foto: B92/MT
Foto: B92/MT

Međedović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Parizu, imao je bljesak u treće setu, ali na kraju 75. teniser sveta rutinski završio započeti posao.

Vidno nervozno je Hamad otvorio meč, nikako nije mogao do gema, ništa mu nije polazilo za rukom, dok je Amerikanac sve rešavao bez velikih problema. Međedović je je prvi deo igra izgubio sa nulom posle nepunih pola sata igre, a do prvog gema na svom debitantskom nastupu na Rolan Garosu čekao je sve do 40 minuta meča.

Uveliko je počeo drugi set kada je srpski tensier konačno opustio ruku, ali ni ovom delu igre nije imao šta da traži. Pomaci su bili vidljivi, ali samo dva gema bila su njegovo učinak u ovom delu, pa je Giron posle 57 minuta imao 2:0 u setovima.

Delovalo je da je Hamad Međedović na ivici ambisa i na jedan set od ispadanja, usledilo je prvi bljeska 168. igrača sveta. Kako je meč odmicao mladi teniser iz Srbije delovao je opuštenije, izašao je iz grča i posle prva dva gema samo je on postojao u trećem setu. Od rezultata 1:1 uspeo je da veze pet gemova i posle 28 minuta igra u ovom delu smanjio je na 2:1 u setovima.

Činilo se da ćečetvrti set biti pun neizvesnosti i velike borbe, ali da tako ne bude potrudio se Giron. Ponovo je ubacio u svoj mod iz prva dva seta, Hamad je bio sve nervozniji, gubio je svoje gemove, nikako nije mogao da se fokusirala i usledio je ponovni potop.

U četvrtom setu nije uzeo nijedan gem, a Giron je posle nepuna dva sata igre dobio meč i otišao u drrgo kolo Rolan Garosa.

Tamo će mu rival biti bolji iz duela Lehečka – Štruf.

Tok meča mogli ste da pratite na lajv BLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.