Vesti - Roland Garros 2023 -

Rubljov: Bilo je uspona i padova, zadovoljan sam zbog pobede

Andrej Rubljov je posle dva i po sata igre eliminisao Lasla Đerea sa Rolan Garosa.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

* Đere bez rešenja za Rubljova

Ruski teniser je na stadionu "Suzan Lenglen" pobedio tenisera iz Sente po četvrti put u isto toliko mečeva, ovog puta sa 6:1, 3:6, 6:3, 6:4.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao, bio je to na momente sjajan tenis. Hvala vam na podršci", rekao je Andrej obraćajući se publici.

Objasnio je i uspone i padove u meču.

"Nekako sam na kraju prvog seta izgubio dozu snage. Na kraju prvog seta i tokom drugog sam se držao, on je tražio medicinski tajm-aut. Pokušao sam da se držim na tom nivou. To se nije dogodilo, izgubio sam drugi set, da bih pokušao sve da vratim u trećem. Igra je tada bila na znatno višem nivou, to se odrazilo na krajnji rezultat".

Rubljov je rekao da mu je važno da u prvim mečevima troši što manje energije.

"Ponekad se probudim previše iscrpljen, da bih mogao da igram potrebna mi je maksimalna energija. Zato je važno šta radim van terena. Kada to ide dobro, onda se trudim da na terenu pokažem ono najbolje što mogu."

U Pariz je stigao kao jedan u grupi favorita.

"To mi mnogo znači. Želim samo da igram najbolje, učiniću sve, a videćmo šta će biti. Znam da neki mogu da igraju na viskokom, nivou, ima uspona i padova, iznenađenja. Moraš da koristiš svoje prilike i igraš najbolje u datom trenutku", zaključio je ruski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.