Vesti - Roland Garros 2023 -

Noa: Novak mi nije blizak, ne bih sa njim mogao na kafu

Janik Noa, bivši Dejvis kup reprezentativac Francuske, nije ljubitelj igre Novaka Đokovića.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Noa, koji ove godine slavi tačno 40 godina otkako je osvojio titulu na Rolan Garosu, za argentinski "La Nasion" dao je intervju uoči početka turnira.

I jedno od pitanja odnosilo se na Novaka Đokovića koji je ove sezone na drugom grend slemu sezone u ulozi trećeg nosioca.

"Đoković? Ne osećam da mi je blizak, ne znam zašto. Federer i Nadal imaju veću harizmu. Zaista me ne privlači njegova igra. Kada osvoji meč loptu, nemam nikakvu povezanost sa njim. Živim na Monmartru, šetam i neko me pozove, 'hej, Janik, hoćeš li na kafu sa mnom?' I onda se pitam zašto ljudi žele da se povežu. Sa Noletom, nisam siguran da će se to desiti", kaže Noa.

Francuz, koji je najbolji na listi bio 1986. kada je stigao do trećeg mesta, sasvim drugačije mišljenje ima o Federeru i Nadalu.

"Federer je bio umetnik. Teško je preživeti u tako moćnom i fitički zahtevnom sportu i biti umetnik, što je bila Rodžerova vrlina. Tome se divim. Radio je stvari sa reketom koje nikad nisam video. Rod Levjer je radio nešto slično, Džon Mekinro, ali Federer je radio sve što i drugi velikani, ali i više", dodao je Noa.

Omiljeni teniser mu je Rafael Nadal kog ove godine neće biti na Rolan Garosu.

"Od trojice iz velike trojke najviše volim Rafu, jer on poštuje i sakupljače loptica, ljude iz taksija, sve one koje se ne vide gde nema kamera. Ako se gleda sve ono što se ne meri, Rafa je broj jedan bez premca. Osvojio je 22 slema i još uvek je onako skroman kakav je uvek i bio. Iz tog razloga mi je omiljen među njima trojicom", zaključio je Noa.

Novak Đoković prvi meč ove sezone na Rolan Garosu igra u ponedeljak, 29. maja, a protivnik mu je Aleksandar Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.