Vesti - Roland Garros 2023 -

"Biće drugačije bez Nadala, ali tenis ima kratko pamćenje"

Danil Medvedev je uspeo da digne trofej u Italiji, to ga hrabri da prvi put vidi sebe najviše i u Parizu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Rus je najdalje u Parizu išao do četvrtfinala - dalje od toga nije mogao.

Međutim, sada u "Grad svetlosti" dolazi sveže krunisan iz Rima i otud i veća očekivanja od ovogodišnjeg izdanja drugog Grend Slema u sezoni.

Medvedev je u petak bio pred medijima, a na pitanje "da li možda prvi put u životu veruje da može uzeti trofej na Rolan Garosu", kaže:

"Ne znam (smešak). Ne bih da sebi time namećem preveliki pritisak. Ali to što se desilo u Rimu je bilo neverovatno, posebno zbog činjenice da sam pobedio neke sjajne igrače: Zvereva, Cicipasa, Miralesa, Rusuvorija, koji je izdržao tri seta sa Alkarasom. Bio je to sjajan osećaj, i sigurno da sada imam veća očekivanja nego inače što imam od Rolan Garosa. Ali isto tako znam da će biti komplikovano. Samopouzdanje koje imam moram da iskoristim, ali ne da budem nadobudan, jer tu leži opasnost. Ponekad pomislite, ok, super, pa ja igram toliko dobro, sad će biti lako. I onda naiđete na problem već u prvom kolu. Možete se tada lako iznervirati i izgubiti meč. Bio sam u takvoj situaciji više puta i sve što želim je da igram dobar tenis na Rolan Garosu", kaže Rus.

Novinare je interesovalo i mišljenje Medvedeva u vezi sa odsustvom Nadala iz Pariza - prvi put otkad je kročio na parisku šljaku.

"Mislim da će zbog toga turnir biti drugačiji, jer ako pričate o tome šta se dešava u svlačionici, pa, svlačionica je puna pre prvog kola. Svi se pripremaju. U tom smislu, imam osećaj da, a to mnogi kažu, tenis ima kratko pamćenje, jer su svi fokusirani na sebe i na turnir pa niko nije briga ko je na turniru a ko nije. Trenutno, svi su ludi zbog mečeva prvog kola, kad igramo, sa kim, kada. Ali biće ovo drugačiji Rolan Garos svakako. Svaki put dosad, dva dana ranije, imate Rafu na TV-u, jer bi ga prikazivali, sigurno. On bi igrao na centralnom terenu. Ove godine neće biti isto. Bez njega, dobićemo novog šampiona. Sa njim manje su šanse za tako nešto, tako da jeste drugačije ove godine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.