Vesti - Roland Garros 2023 -

Alkaras: Osećao sam se loše zbog Rafe, dubl sa njim na OI je san

Španski teniser Karlos Alkaras pohod Rolan Garos počinje duelom protiv kvalifikanta Flavija Kobolija iz Italije u prvom kolu.

DPIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Alkaras je u Pariz došao kao prvi teniser, a samim tim bio je i prvi nosilac na žrebu, prvi put na nekom grend slemu.

"Još uvek mi je suludo kada vidim da sam prvi nosilac na grend slemu. U isti mah, za mene je to odlično. Radio sam da budem tu gde jesam. Zaista sam srećan što sam prvi nosilac na Rolan Garosu", rekao je Alkaras na konferenciji za medije pred početak turnira.

Jedno od pitanja za Španca je bilo koliko je bolji igrač u odnosu na prethodnu godinu i koliko više samopouzdanja ima.

"Kada govorimo o tenisu, ja bih rekao da sam isti igrač kao i prošle godine, samo sam zreliji. Psihički sam bolje. Mogu bolje da čitam šta se događa na terenu, mnogo bolje nego prošle godine. Za mene je to zaista jako važno, i rekao bih je to jedina promena u odnosu na prošlu godinu", rekao je Karlos.

Njegov sunarodnik Rafael Nadal neće braniti trofej osvojen prošle godine, a mladi Španac objasnio je kako je doživeo tu odluku.

"Osećao sam se loše kada sam čuo da Rafa neće igrati na RG, a verovatno ni do kraja godine. Kako neko ko voli tenis, uvek sam gledao njega kako igra. Uvek želim da gledam najbolje tenisere na turnirima".

Olimpijske igre su sledeće godine u Parizu, Alkaras je upitan da li je razmatrao mogućnost igranja dubla sa Nadalom.

"Za mene bi bio san da sa Nadalom igram dubl na OI. Naravno da vidim tu mogućnost. Hajde da vidimo kako će mu ići ove godine. nadamo se da će sve biti kako treba"
, poručio je Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.