Kragujevac - Servisne informacije - B92 Lokal

U toku je produžetak postojećih i izrada novih eKG kartica

JKP Šumadija Kragujevac obaveštava učenike osnovnih i srednjih škola koji koriste prevoz na teritoriji grada Kragujevca da je u toku produženje postojećih i izrada novih eKG kartica za školsku 2023/2024. godinu.

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: JKP Šumadija Kragujevac
Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Produženje kartica se odvija u prostorijama Službe korisničkog servisa JKP Šumadija Kragujevac u ulici Kralja Petra I br. 22 svakog radnog dana u periodu od 7 do 17 časova.

Za učenike osnovnih škola koji su imali eKG kartu u prethodnoj školskoj godini ista važi do kraja osmog razreda i nema potrebe za produženjem, dok za učenike koji prvi put izrađuju karticu potrebna je zdravstvena knjižica radi uvida u JMBG učenika, navodi se u saopštenju JKP Šumadija Kragujevac.

Učenici srednjih škola koji već imaju eKG kartu potrebno je da istu produže za novu školsku godinu, a učenici koji prvi put izrađuju karticu treba da dostave zdravstvenu knjižicu ili ličnu kartu radi uvida u JMBG.

Učenicima koji prvi put izrađuju eKG karticu omogućeno je da donesu svoju fotografiju ili da se fotografišu na licu mesta.

Produžetak, kao i izrada novih kartica za ovu kategoriju korisnika vrši se na osnovu spiskova dostavljenih od strane škola.

Izrada legitimacije je besplatna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.