Kragujevac - Servisne informacije - B92 Lokal

Rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja u ovom mestu

Radovima na izgradnji prvog dela potisnog cevovoda u naselju Dragobraća, nastavljena je druga faza mehaničkih poslova na značajnoj investiciji, koja će obezbediti vodu za piće za 90 domaćinstava u selu Drenovac.

Izvor: RTK Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/Eduard Goricev
Foto: Shutterstock/Eduard Goricev

Radovi na vodovodnoj mreži, koji su započeti prošle godine, izvode se po fazama, a za drugu po redu je izdvojeno 12, 8 miliona dinara iz gradskog budžeta, navodi RTK.

Nastavljeno je rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja oko 90 domaćinstava u selu Drenovac.

Sa početkom druge faze izgradnje potisnog cevovoda meštani su za korak bliži vodi za piće, ali i sigurniji da će se obećana investicija sprovesti do kraja.

U prvoj fazi, koja je započeta prošle godine, urađen je rezervoarski prostor, a danas su počeli radovi na prvom delu potisnog cevovoda dužine jedan kilometar. Vodosnabdevanje se vršiti iz akumulacije Gruža.

Zbog iznosa budžetskih sredstava i velikog obima posla, dogovoreno je da se ova investicija izvodi fazno u narednih nekoliko godina. Druga faza radova potpuno se finasira iz lokalnog budžeta sa 12,8 miliona dinara.

Gradonačelnik Nikola Dašić istakao je da se problemi u svim naseljima rešavaju prema prioritetima.

Tokom treće faze biće završena još dva kilometra potisnog cevovoda kao i ugradnja vodovodnih cevi, šahti i ostali prateći radovi. Meštani Drenovca mogu da očekuju vodu u svojim domaćinstvima u narednih nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.