Kragujevac - Servisne informacije - B92 Lokal

Policija izdala važno saopštenje i apel: Pojačana kontrola

Pripadnici saobraćajne policije, Policijske uprave u Kragujevcu će, u narednom periodu, osim svakodnevnih redovnih kontrola, pojačano kontrolisati saobraćaj s akcentom na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koje čine pešaci, ali i vozači prema pešacima, saopštila je PU.

Izvor: pressek.rs Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/ToskanaINC
Foto: Shutterstock/ToskanaINC

"S obzirom na to da je od početka godine na području koje pokriva Policijska uprava Kragujevac, u saobrćajnim nezgodama život izgubilo pet pešaka, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da striktno poštuju saobraćajne propise, u cilju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju, prenosi portal pressek.

Policijska uprava podseća pešake da ne prelaze ulicu na crveno svetlo semafora i van obeleženog pešačkog prelaza, da ne koriste telefon ili slušalice dok prelaze ulicu, kao i da kolovoz prelaze tek nakon što se uvere da je to bezbedno.

Takođe, apeluju na vozače da posebnu pažnju obrate na pešake koji prelaze ulicu ili stoje ne trotoaru nameravajući da je pređu, kao i da poštuju ograničenje brzine i ne voze pod dejstvom alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.