Kragujevac - Servisne informacije - B92 Lokal

Evo kako napreduju radovi na rekonstrukciji Trga Radomira Putnika

Rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika počela je u oktobru prošle godine, a do sada je završeno oko 45 odsto ugovorenog, cene iz Gradske uprave.

Izvor: InfoKG/Jovana Mladenović Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/Belish
Foto: Shutterstock/Belish

Radovi na rekonstrukciji Trga, protiču shodno dinamici, kažu iz Gradske uprave za portal InfoKG.

"Najviše vremena oduzele su novoprojektovane instalacije obuhvaćene celim Trgom. Uradjene su nove vodovodne linije i linije atmosferske kanalizacije, nove elektro instalacije i telekomunikacije sa sve razvedenom optikom, izgradjenje su nove šahte, radovi na izmeštanju i rekonstrukciji toplovoda kao i izgradnja novog. Fontane su završene u konstrktivnom smislu, dve skimerske fontane na malom Trgu i dve velike Dry Deck fontane na velikom Trgu", navode iz Gradske uprave.

U toku je popločavanje malog trga (izmedju Zlatne ruze i bivse kafane Moskva), a paralelno se radi na iskopu i pripremanju posteljice na pešačkim površinama Velikog Trga.

"Završetkom svih instalacija, očekuje se da će se ubrzati dalji radovi vezani za irigaciju zelenih površina, ozelenjavanje, popločavanje celokupnog Trga i da će radovi biti završeni u roku - do kraja oktobra", tvrde nadležni.

Procentualno od ugovorenog, kažu, završeno je oko 45 odsto radova.

Podsetimo, na početku radova gradonačelnik Nikola Dašić je izjavio da je ovo "najveća, istorijska investicija iz gradske kase u ovom mandatu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.