Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Talas novogodišnjih poskupljenja u Kragujevcu

Usluge JKP Šumadija skuplje su od 1. januara pa će tako Kragujevčani u ovoj godini više novca morati da izdvajaju za parking, odnošenje smeća ali i usluge gradskih grobalja.

Izvor: InfoKG Kragujevac
Podeli
Foto: shutterstock/TinnitusDoll
Foto: shutterstock/TinnitusDoll

Kada je u pitanju parkiranje na opštim parkirilištima, parking karta za drugi čas u zoni ''nula'' iznosiće 110,00 dinara (umesto 78 dinara), dok je cena prvog časa nepromenjena. Parking karta za 1 čas u zoni ''jedan'' iznosiće 45,00 dinara (umesto dosadašnjih 35), a zonska dnevna parking karta (koja važi do kraja dana u kome je plaćena) 135,00 dinara, parking karta za 1 čas u zoni ''dva'' iznosiće 35,00 dinara (umesto 24 dinara), a zonska dnevna parking karta (koja važi do kraja dana u kome je plaćena) 105,00 dinara, piše InfoKG.

Cena opšte dnevne karte iznosiće 1.200,00 dinara, dok plaćena u roku od 8 dana od dana izdavanja iznosiće 600,00 dinara.
Cena parkiranja na posebnom parkiralištu „Zastava“ po započetom času iznosiće 60,00 dinara dok će parkiranje teretnog vozila po započetom danu na kamionskom terminalu iznositi 1.000,00 dinara.

Povlašćena stanarska parking karta ostaje nepromenjena, po ceni od 300,00 dinara na mesečnom nivou za prvo vozilo, odnosno 600,00 dinara na mesečnom nivou za drugo vozilo za pripadajući sektor.

Cena odnošenja smeća za domaćinstva je povećana za 5% a JKP Šumadija to poskupljenje opravdava činjenicom da troškovi upravljanja otpadom konstantno rastu usled poskupljenja energenata i drugih pratećih troškova.

I usluge gradskih grobalja su poskupele i to za 10% zbog, kako kažu u JKP Šumadija, rasta cena na tržištu grobljanskih usluga i pogrebne opreme, zbog usklađivanja cena sa ugovorenim dobavljačem za izvođenje radova na grobnim mestima, ulaganja na izgradnji novih parcela i održavanju infrastrukture na grobljima kojima upravlja preduzeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.