Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Otvorena besplatna Akademija preduzetništva za mlade FOTO

U Kragujevcu je danas počela četvrta besplatna Akademija preduzetništva 4.0 za mlade.

Izvor: Tanjug Kragujevac
Podeli
Foto: kragujevac.rs
Foto: kragujevac.rs

Cilj je da se podstakne ekonomski razvoj kroz osnaživanje mladih, buđenje preduzetničkog duha, oslobađanjem potencijala i inovacija, veština i formi konkurentnog korišćenja digitalnih alata i savremenih poslovnih procesa, objavljeno je na oficijelnom gradskom sajtu.

Izvršni direktor i osnivač organizatora ove akademije, Asocijacije za afirmaciju kulture Andrej Balanč je istakao da su polaznici akademije mladi iz svih delova Srbije.

"Oni će pokušati da pronađu svoj put u preduzetničkim vodama, da idu ka samozapošljavanju i stupe u kontakt sa potencijalnim investitorima", rekao je on.

Maja Đoković, iz Kancelarije za mlade navela je da je Kragujevac prepoznat kao grad koji pruža podršku u osposobljavanju mladih za bolju konkuretnost na tržištu rada, posebno kada se radi o preduzetništvu.

Prema njenim rečima, Akademija preduzetništva mladima daje mogućnost da se kroz ovakve projekte razviju, unaprede svoje znanje, veštine, jača ih da postanu preduzetnici imajući u vidu sklonost mladih ka inovacijama i promenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.