Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Adapatacija domova kulture u Kniću i rešavanje brojnih komunalnih problema

Brojni komunalni problemi, ali i planirane rekonstrukcije vremešnih zgrada, u ovoj godini biće rešeni, najavljuju čelnici opštine Кnić.

Kragujevac
Podeli
Foto: Depositphotos, akarelias
Foto: Depositphotos, akarelias

Potpomognuti sredstvima iz republiče kase, ali i novcem koji su ostvarili kroz projektne aktivnosti, opštinska uprava obradovaće stanovnike Кnića, jer će biti završena adaptacija Doma kulture, apredviđeno je renoviranje još dva – u Gruži i Toponici, prenosi RTK.

Opština Кnić je na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2020“ za projektne aktivnosti dobila devet miliona dinara.

Četiri miliona od tog iznosa opredeljeno je za adaptaciju Doma kulture u Кniću, dok je pet miliona dinara izdvojeno iz opštinske kase. U prvoj fazi radova adaptirani su podovi, zamenjene elektro-instalacije i sređeni zidovi i plafon.

Po hitnom postupku biće renoviran krov Doma kulture u Borču, koji se urušio od težine snega. Nakon te hitne sanacije, planirana je i kompletna adaptacija Doma kulture, a na tom mestu radiće i Turistički centar.

Novac je obezbeđen i za renoviranje još dva doma kulture – u Gruži i Toponici.

U Predškolskoj ustanovi „Cvetić“ u Кniću završena je adaptacija i opremanje fiskulturne sale i kuhinje.

Opštinska uprava u Кniću je na ovom projektu intenzivno sarađivala sa Кabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, koji je u sređivanje objekta i nabavku opreme uložio 1,7 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu