Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Završeni radovi u školi u Gornjim Jarušicama FOTO

U okviru projekta Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje opredeljeno je 750 hiljada dinara za sređivanje prostorija za mešovite vrtićke grupe pri osnovnim školama u Jarušicama, Stanovu i Malim Pčelicama.

Izvor: B92.net, kragujevac.rs Kragujevac
Podeli
Foto: kragujevac.rs
Foto: kragujevac.rs

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje sa predstavnicom PU Nada Naumović kojoj pripada mešovita vrtićka grupa, obišli su danas završene radove u izdvojenom odeljenju OŠ Sreten Mladenović u Jarušicama.

U Jarušicama je pre godinu dana opredeljen prostor za mešovitu vrtićku grupu, a sada smo kroz projekat Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje sanirali toalete, sredili prilaz i stepenište škole, a zamenjena je stolarija u prostorijama koje zajedno koriste učenici, predškolci i mališani mešovite vrtićke grupe, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća. U prethodnom periodu je mnogo toga urađeno na predškolskim i školskim objektima kako u gradu tako i u prigradskim naseljima i na seoskom području. Osim što je predškolsko vaspitanje i obrazovanje približeno i sada dostupno mališanima na seoskim područjima kroz besplatan četvoročasovni boravak za mešovitu grupu, bolje i kvalitetnije uslove za rad su dobili i učenici izdvojenih odeljenja osnovnih škola u okviru kojih postoje vrtićke grupe. A to je i jedan od naših primarnih ciljeva, istakao je Aleksić.

U okviru projekta Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Jarušicama, osim popločanog stepeništa i sređenog prilaza školi, urađena je sanacija mokrog čvora sa vodovodnom i kanalizacionom instalacijom, urađena je hidroizolacija, i postavljena je nova keramika. U toaletima koje zajedno koriste učenici i mališani mešovite vrtićke grupe zamenjena je stolarija, a u delu za boravak predškolaca i mališana od tri do pet godina, zamenjena je stolarija i prostorije su okrečene.

Ivana Vukić, pomoćnik direktora za pedagoški rad PU Nada Naumović kaže da je prethodne radne godine u četiri mešovite vrtićke grupe bilo oko 60 mališana, a da se ove očekuje veći broj. Pored ovog u Jarušicama postoje još tri mešovite grupe pri osnovnim školama na seoskom području i namera je da predstojeće radne godine veći broj dece, uzrasta od tri do pet godina, bude obuhvaćen u okviru četvoročasovnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja jer je već sada veliko interesovanje roditelja.

Inače, u okviru projekta Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje, podsetio je Aleksić, član Gradskog veća, najznačajnija je izgradnja vrtića u Erdeču kapaciteta 270 mesta i ukupne vrednosti 1,2 milijarde dinara. U toku je izrada projekta o izvođenju radova na izgradnji vrtića u Erdeču, obezbeđene su dozvole. Trenutno se radi na čišćenju terena a narednih dana očekujemo da se raspiše tender za radove.

Foto: kragujevac.rs
Foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.