Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Zakazana svečana sednica Skupštine grada – biće dodeljene Đurđevdanske nagrade

Svečana sednica Skupštine grada na kojoj će biti dodeljene Đurđevdanske nagrade i plakete zaslužnim pojedincima biće održana 2. juna. Tradicionalno, ona se održava 6. maja, na Dan grada, ali to ove godine nije bilo prilično zbog masovnih ubistava koja su potresla našu zemlju.

Izvor: InfoKG/Jovana Mladenović Kragujevac
Podeli
Foto: VladaKg03 / Shutterstock.com
Foto: VladaKg03 / Shutterstock.com

Posle kolegijuma sa šefovima odborničkih grupa koji je sazvao predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, doneta je zajednička odluka da se Svečana sednica Skupštine grada povodom obeležavanja Dana Grada - Đurđevdana održi u petak, 2.juna.

Na Svečanoj sednici biće dodeljene Đurđevdanske nagrade i plakete zaslužnim pojedincima, a novina i značajan trenutak je dodela nagrada "Đurđevdanski venac" učenicima osnovnih i srednjih škola - pobednicima literarnog konkursa, koji je ove godine raspisan prvi put, a na temu grada Kragujevca. Dodela nagrada "Đurđevdanski venac" biće održana u porti Stare crkve, po završetku Svečane sednice.

Po održavanju Svečane sednice, počinju pripreme za sledeću redovnu sednicu Skupštine grada Kragujevca, na kojoj će jedna od tema biti i rebalans budžeta za 2023. godinu, najavio je predsednik Petrašinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.