Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Viktorija je bila na ivici smrti – sada se druži sa psima i ljudima FOTO

Trinaesto prase je uvek odbačeno i napušteno pa je tako bilo i sa Viktorijom – prasetom koje je bilo na ivici smrti ali uz mnogo ljubavi i pažnje ispostavilo se da je ipak rođeno pod srećnom zvezdom.

Izvor: RINA Kragujevac
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Iako je bila na ivici smrti, preživela je zahvaljujući Jeleni i Neri koje su svaka na svoj način pomogle Viktoriji da preživi i upravo zbog borbe i ogromne volje za životom trinaesto prase postalo je Viktorija i kućni ljubimac.

"Moj otac gaji golubove i ptice pevačice, ja konje, svinje su tu za naše potrebe, a supruga gaji pse. U našoj porodici svako ima svoje ljubimce i neku životinju koju voli, ali Viktorija je svima ljubimac i postala je mnogo više od običnog praseta. Naime, naše svinje koje gajimo rase durok ili pietren obično prase između 13 i 15 prasića, tako je bilo i ovaj put kada je Viktorijina mama donela na svet zdravih 13 prasića. Iako je brižna majka i vodi računa o svojim mladuncima, ovoga puta je Viktoriju nekako ostavila po strani i kada smo je pronašli bila je zgrčena, mala, promrzla i gotovo na ivici smrti, jedva je davala znake života", kaže za agenciju RINA, Marko Bataveljić i dodaje da je njegova supruga najzaslužnija što je trinaesto prase od najnesrećnijeg postalo najsrećnije.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Supruga je uzela Viktoriju, povratila je u život, spasila sigurne smrti i zapravo najzaslužnija što danas imamo svinju kao kućnog ljubimca, iako je odavno prešla kilograme i veličinu za ulazak u kuću", kroz smeh priča Marko.

Snajka Jelena inače gaji pse i veliki je ljubitelj životinja pa joj ni malo nije palo teško da svu svoju ljubav usmeri ka Viktoriji i da joj pomogne da preživi.

"Viktorija je u početku spavala sa psima, oni su je grejali a za početak smo stavljali flaše oko nje da je zagrevaju. Na svaka tri sata mleko, pas Nera joj je najbolji prijatelj i ostala je da se sa njom najviše druži, sada je čupka, gricka, voli obuću, vuče pertle, poprimila je dosta osobina od psa jer je uz njih odrasla, pa sada ne voli svoje sestre i braću ali pse obožava", rekla je Jelena.

Foto: RINA
Foto: RINA

Ona ističe da su svinje jako inteligentne životinje, poslušne pa su bez problema primili Viktoriju u kuću.

"Nikada se nije desilo da u kući napravi neki problem, poslušna je, voli da je češkam po stomaku, da se mazi. Prvi put se desilo da imamo svinju kao kućnog ljubimca i nije nam bio problem da se o njoj brinemo, ali kako već ima pet meseci i velika je sve je manje u kući ali je u dvorištu, sa Nerom se druži, ima svoj prostor i zasigurno je nećemo prodati ili zaklati, ostaće naš ljubimac", naglašava snajka Jelena i dodaje da će njihova ljubimica najverovatnije postati majka i imati svoje mlade koje će takođe negovati.

I nema sumnje da je Viktorija pobednica i da će uz već brojne privilegije imati i onu najvažniju da ne završi u čvarcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.