Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Uređeno dečje igralište u naselju Ljubine livade

U naselju Ljubine livade uređeno je dečje igralište. Radove je izvelo preduzeće Šumadija doo, a iz Gradske uprave najavljeno je da je za nove investicije - igrališta i terene za male sportove, namenjeno 25 miliona dinara.

Izvor: InfoKG/Jovana Mladenović Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/ILIA NEZNAEV
Foto: Shutterstock/ILIA NEZNAEV

Dečije igralište u naselju Ljubine livade je jedno od igrališta koje je izgradjeno prošle godine, a sada je, u okviru programa uređenja, došlo na red za pripremu za novu sezonu, piše InfoKG.

"Za razliku od nekih drugih igrališta, ovo je u solidnom stanju, ali svakako želimo da svako novo ili rekonstruisano igralište bude u najboljem mogućem izdanju za naše najmlađe sugrađane", rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i podsetio da je za ove radove iz budžeta grada izdvojeno devet miliona, a za nove investicije 25 miliona dinara.

Podsetimo, pokrenuta je kampanja "Vandalizam i huliganstvo", sa ciljem da se preventivno deluje na probleme uništavanja dečijih igrališta i terena za male sportove.

Komunalna milicija grada Kragujevca imaće pojačane aktivnosti kako bi predupredila neželjene događaje, a broj telefona na koji građani mogu prijave namerno uništavanje mobilijara ili dečijih igrališta je 060/2340115.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.