Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

U Kragujevcu otvoren SOS broj za studente

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, u prisustvu predstavnika Rektorskog kolegijuma, profesora Osnovnih akademskih studija Psihologija i predstavnika Doma zdravlja Kragujeva potpisan je Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Univerziteta u Kragujevcu i Doma zdravlja Kragujevac.

Izvor: Glas Šumadije Kragujevac
Podeli
Foto: Shutterstock/Indiagramin
Foto: Shutterstock/Indiagramin

U okviru ugovorene saradnje, zarad psihološke podrške studentima Univerziteta u Kragujevcu Dom zdravlja Kragujevac obezbeđen je poseban SOS broj, a uslugu podrške pružaće u okviru stručne prakse studenti osnovnih i master akademskih studija na studijskom programu Psihologija, navodi list Glas Šumadije.

SOS telefon za psihološku pomoć i podršku studentima biće dostupan ponedeljkom, sredom i petkom od 17 do 19 časova, a poziv na broj 0800 007 005 je potpuno besplatan.

Pored posebne telefonske linije, Dom zdravlja Kragujevac obezbediće i prostorne uslove za pružanje navedene usluge psihološke i mentorske podrške studentima Univerziteta u Kragujevcu kao i besplatne periodične sistematske preglede za studente Univerziteta u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.