Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Otvoren pijačni i mlečni deo kragujevačke pijace "Centar" FOTO

JKP Šumadija Kragujevac je intenziviralo radove na uređenju pijačnog platoa i mlečnih paviljona na zelenoj pijaci "Centar".

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: JKP Šumadija Kragujevac
Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Projektom je predviđeno 190 mesta sa pijačnom opremom i nakon završene licitacije popunjeno je 50 odsto kapaciteta, što je u zimskom periodu jako dobar rezultat. Takođe, u funkciji su i dva mlečna paviljona koja će u narednih nekoliko dana profunkcionisati punim kapacitetima.

Foto: JKP Šumadija Kragujevac
Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Direktor JKP Šumadija Kragujevac Marko Vujnović izjavio da smo i pored velikih problema uspeli da dovedemo pijacu u stanje funkcionalnosti, da je vratimo građanima i da ona počne da radi.

Rok za završetak radova bio je 15 decembar, a izvođači su uspeli da radove privedu kraju nedelju dana pre isteka roka.

Foto: JKP Šumadija Kragujevac
Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Ekipe JKP Šumadija izašle su na teren i uredile prostor, postavile tezge i vitrine u mlečnim paviljonima i nakon dozvole sanitarne inspekcije danas počinje sa radom.

"Ovo je samo prva faza projekta, ne smemo da stanemo, mora da se završi ceo projekat u celosti. Druga faza podrazumeva završetak ostalih radova na matičnom objektu Tržnice i na preostalom komercijalnom objektu", navodi se u saopštenju.

Prostor je koncepiran tako da je jedan deo namenjen poljoprivrednicima za prodaju svojih proizvoda, a drugi deo je predviđen za samostalne trgovinske i zanatske radnje.

Institut za javno zdravlje Kragujevac prema Programu kontrole zdravstvene bezbednosti namirnica na kragujevačkim pijacama, vršiće kontrolu hemijske i mikrobiološke ispravnosti i na zelenoj pijaci "Centar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.