Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Novi gradski autobusi od decembra na ulicama

Građane Kragujevca, koji koriste javni prevoz, od 1. decembra prevoziće autobusi preduzeća "Strela" iz Obrenovca.

Izvor: RTK/Darko Milošević Kragujevac
Podeli
Ilustracija/Foto: Martyn Jandula/ Shutterstock.com
Ilustracija/Foto: Martyn Jandula/ Shutterstock.com

Ugovorom o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije je predviđeno da "Strela" prevozi kragujevačke putnike narednih 10 godina, prenosi RTK.

Kada je reč o obavezama Autosaobraćajnog preduzeća "Strela", u prve dve godine rada, prevoznik je dužan da za gradski prevoz obezbedi 30 odsto novih vozila, dok za prigradski moraju sva vozila biti nova.

Za te potrebe obezbeđeno je 17 gradskih i 18 prigradskih vozila koji će od petka saobraćati na teritoriji grada Kragujevca.

Reč je o potpuno novim autobusima u čiji se kvalitet uverio i predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca, Nikola Dašić.

Delatnost je privatnom partneru iz Obrenovca poverena na 10 godina, a nakon isteka dve godine "Strela" je dužna da za javni prevoz obezbedi još 37 novih vozila, što je od izuzetne važnosti za građane Kragujevca, jer obezbeđuje kvalitetniji transport putnika.

Autosaobraćajno preduzeće "Strela" iz Obrenovca svojim autobusima već prevozi putnike u Obrenovcu, Surčinu, Beogradu i Nišu, a od narednog meseca njihova vozila naći će se i na ulicama Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.