Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Nastavljaju se radovi u Kragujevcu – kada će biti završen Vatrogasni dom?

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić najavio je da će danas, 25. marta, biti nastavljeni radovi na izgradnji novog objekta Uprave za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu.

Izvor: Tanjug Kragujevac
Podeli
Foto: bh-2 / Shutterstock.com
Foto: bh-2 / Shutterstock.com

Oni su zbog izmene projektne dokumentacije bili privremeno usporeni.

Kako je saopštio MUP, on je naglasio da će svi planirani rokovi biti ispoštovani i da će prva faza gradnje biti završena do kraja godine.

"Građevinske mašine spremne su da već od sutra budu angažovane na nastavku radova na izgradnji ovog objekta, nakon dodatnih geomehaničkih ispitivanja tla koja su ukazala na neophodnost izmene Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje koje je izradilo JP "Urbanizam” iz Kragujevca. Na lokaciji na kojoj će biti izgrađen moderan objekat od čak 2.700 metara kvadratnih", naglasio je Čaušić.

Objasnio je da će izgradnja nove zgrade, nakon 80 godina, doprineti znatno većoj efikasnosti i bržem reagovanju vatrogasaca u svim vanrednim događajima i u pružanju pomoći građanima.

Čaušić je dodao da će novi objekat omogućiti da dve vatrogasno-spasilačke jedinice Kragujevac i Zastava konačno budu na jednom mestu, jedinstveno reaguju sa najsavremenijom opremom, što će dati značajan doprinos većoj bezbednosti svih građana Šumadijskog upravnog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.