Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Kreće izgradnja stadiona u Kragujevcu? FK Radnički se seli

Izgradnja novog stadiona u Kagujevcu, koja se najavljuje skoro pune tri godine, trebalo bi da počne uskoro. Naime, FK Radnički 1923 najavio je da će sledeću sezonu igrati na Pampas areni u Donjoj Trnavi.

Izvor: eKapija Kragujevac
Podeli
Foto: kragujevac.rs
Foto: kragujevac.rs

Ovako će izgledati novi stadion u Kragujevcu FOTO

"Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Mocart Bet Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone", saopštili su iz kluba.

Stadion Čika Dača, izgrađen 1957. godine, kako je najavljeno, trebalo bi da bude srušen, a na njegovom mestu izgrađen novi koji će imati oko 20.000 mesta, a tribine će biti natkrivene. Takođe, u planu je da teren bude i osvetljen, pa će utakmice moći da se igraju i u večernjim terminima, piše eKapija.

Podsetimo, nedavno je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će izgradnja stadiona Čika Dača u Kragujevcu početi u maju.

"Dobijena je građevinska dozvola, projektna dokumentacija završena. To će za Šumarice i čitav deo severnog Kragujevca biti jedan od najvažnijih i najvećih razvojnih projekata", istakao je Vučić.

Navodno, novi Čika Dača će koštati 70 miliona evra. Imaće kapacitet od 20.000 mesta, što bi ga učinilo trećim najvećim stadionom u Srbiji, iza stadiona Crvene zvezde i Partizana, a najvećim van Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.