Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

I ove godine đaci prvaci u Kragujevcu dobiće besplatne udžbenike

Grad Kragujevac će i ove godine obezbediti besplatne udžbenike za đake prvake.

Izvor: pressek.rs Kragujevac
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Studio Romantic
Ilustracija: Shutterstock/Studio Romantic

Udžbenički komplet koji sadrži Čitanku, Bukvar, udžbenike za matematiku, strani jezik, Prirodu i društvo i prateće radne sveske, odnosno radne listove, dobiće 1.598 učenika upisanih u prvi razred u javne osnovne škole na teritoriji grada Kragujevca.

"Prema podacima koje su dostavile škole, u prvi razred osnovne škole upisano je 1.738 učenika. Za 140 učenika prvog razreda udžbenike će obezbediti Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja", navodi se u odluci Gradskog veća, prenosi portal pressek.

Udžbenici koji budu raspodeljeni učenicima prvog razreda, izuzev pratećih radnih sveski, odnosno listova, po završetku prvog razreda vraćaju se školi. Škola pak roditeljima daje pisanu potvrdu da su udžbenici vraćeni, odnosno, pisano obaveštenje da je u obavezi da izvrši naknadu štete, sa naznačenom visinom sredstava koji je dužan da uplati u određenom roku na navedeni račun, u slučaju da nije u mogućnosti da vrati udžbenike.

Ovo je inače sedma godina zaredom kako grad obezbeđuje besplatne udžbenike za prvake, kako bi roditeljima olakšao pripremu dece za polazak u školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.