Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

Beograd ulaže u školstvo: Završni radovi na OŠ "Braća Baruh"

U Osnovnoj školi "Braća Baruh" u toku su završni radovi na rekonstrukciji dvorišta ove beogradske škole, čiji se završetak očekuje do kraja nedelje.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Lijphoto
Foto: Shutterstock/Lijphoto

"Trenutno se izvode radovi na kompletnom ureðenju školskog dvorišta OŠ 'Braća Baruh' na Dorćolu. Ovo su jedni u nizu radova koje Gradska opština Stari grad finansira na teritoriji opštine", rekao je za Tanjug Radoslav Marjanović, predsednik GO Stari grad.

On je istakao da je, kroz dve faze radova, planirana rekonstrukcija i kompletno asfaltiranje dvorišta škole.

"U sklopu radova na drugoj fazi, vrši se postavljanje novih ivičnjaka, uređenje zelene površine i zamena atmosferske kanalizacije. Danas je finalizacija druge fazova radova, tačnije asfaltiranje većeg dela dvorišta. Kraj radova se očekuje u narednih par dana", rekao je Marjanović.

On je podsetio da je u prethodnom periodu kompletno uređeno školsko dvorište OŠ "Drinka Pavlović", takođe na opštini Stari grad.

"U fiskulturnom krilu zgrade, opština je finansirala renoviranje hodnika i dve svlačionice, kao i zamenu starih vodovodnih cevi, električnih instalacija i sanitarnih čvorova. Ugrađeni su novi ventili na svim radijatorima, umesto dotrajalih koji nisu menjani od izgradnje škole", rekao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, učenici "Drinke Pavlović" dobili su toplije učionice za rad i učenje, a škola se rešila gubitka toplotne energije i nepotrebnih troškova, pa su soptvenim sredstvima uredili dvorište i okrečili prostorije.

"OŠ 'Drinka Pavlović' bogatija je i za renovirano školsko dvorište i novu asfaltnu podlogu. Rekonstruisano je i asfaltirano veliko školsko dvorište. Reč je o dvorištu iza škole koje koriste , ne samo učenici tokom fizičkog vaspitanja, već i sugrađani koji sa svojom decom provode slobodno vreme na tom prostoru", rekao je Marjanović.

On je dodao da je OŠ "Mihajlo Petrović Alas" od opštine dobila nov video nadzor, sanirane su i zamenjene dotrajale podne keramičke pločice u školskom hodniku, a rekonstruisan je i deo dvorišta.

"U najstarijoj školi u Srbiji 'Kralj Petar Prvi' opština je renovirala svečanu salu zgrade, koja je pod zaštitom. Takođe, finansirana je postavka laminata u tri učionice i arhivi OŠ 'Skadarlija', kao i hitna intervencija na kanalizacionoj mreži. Zahvaljujući saradnji opštine i Sekretrarijata za obrazovanje škola je opremljena kompjuterskom opremom. Sredstvima opštine Stari grad, asfaltirano je i velikom školško dvorište objekta škole u Ul. Maršala Birjuzova", rekao je Marjanović.

Preuređenje školskog dvorišta, kao i novi video-nadzora, dobila je i OŠ "Skadarlija".

"U OŠ za zaštitu vida 'Dragan Kovačević' je finansirano krečenje i obnova 10 učionica, a kolektiv je te poslove nastavio u još 12 učionica sopstvenim sredstvima. Takođe, na školi se sanirana kišna kanalizacija koja je podrazumevala zamenu starih olučnih vertikala glavne zgrade", rekao je Marjanović.

On je ukazao da je u prethodne tri godine za škole opštine Stari grad izdvojeno 55 miliona dinara i dodao da će se ta ulaganja nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.