Beograd - Politika - B92 Lokal

Vesić: Ðilasu nijedni izborni uslovi ne odgovaraju

Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da lideru Stranke slobode i pravde Draganu Ðilasu nijedni izborni uslovi ne odgovaraju i da su za njega jedino prihvatljivi izborni uslovi ako evroparlamentarci donesu odluku u kojoj piše da će, kako god građani Srbije da glasaju, Ðilas biti pobednik na izborima.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Ilustracija: Beoinfo
Ilustracija: Beoinfo

"Ðilasu i njegovima nijedni izborni uslovi ne odgovaraju i zato sada kreće pozivanje na nasilje i na ulicu", izjavio je Vesić.

Naveo je da je prvi od zahteva koje je Ðilas tražio cenzura u medijima čime, kako je dodao, želi da kontroliše medije.

"Drugim rečima, Ðilas traži da ima svoju redakciju na RTS-u, da ima svoje predstavnike u medijima što naravno nije moguće u medijima u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji niti bilo kojoj zemlji na svetu. To je prvi zahtev koji drugim rečima znači - dajte mi kontrolu medija", rekao je Vesić za Pink, navodi se u saopštenju.

Vesić je rekao da se drugi Ðilasov zahtev odnosi na zabranu kapilarnih glasova što, dodao je, znači da se zabrani postojanje političkih stranaka zato što on nema stranku.

"Svuda na svetu političari idu od čoveka do čoveka, pričaju sa njima i traže podršku. Tako je i u Americi, u Nemačkoj, Grčkoj...tako se vode kampanje", rekao je Vesić.

Kao treći Ðilasov zahtev Vesić je naveo da se traži da se Aleksandru Vučiću zabrani da se kandiduje.

"Za njega su jedino prihvatljivi izborni uslovi ako evroparlamentarci donesu odluku u kojoj piše da će, kako god građani Srbije da glasaju, Dragan Ðilas biti pobednik na izborima. Onda kreće pozivanje na nasilje i na ulicu, jer njima ni jedni izborni uslovi ne odgovaraju. Onda imate Georgijeva, Tepić, Gorana Markovića koji kažu da treba da se proliva krv da bi oni bili na vlasti", rekao je Vesić.

Ponovio je reči predsednika Vučića da će građani Srbije birati ko će biti vlast u našoj zemlji.

"Vlast se neće birati ni u ambasadama, ni u raznim drugim parlamentima već u Srbiji i naravno mi ćemo uvek biti spremni da prihvatimo sud građana Srbije jer oni su ti koji odlučuju", dodao je Vesić.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas izjavio je nedavno da ta stranka neće sarađivati sa delom opozicije koji prihvati učešće u Republičkoj izbornoj komisiji i nadzornom telu za medije, što su predložili poslanici Evropskog parlamenta u okviru dijaloga o izbornim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.