Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

U Beogradu 1.062 prijave za energetsku sanaciju stambenih zgrada

U okviru realizacije projekta "Energetska sanacija stambenih, višeporodičnih zgrada priključenih na sistem daljinskog grejanja - Javni ESCO projekat", koju zajedno sprovode Ministarstvo rudarstva i energetike i jedinice lokalne samouprave u 16 opština i gradova u Srbiji, najveći odziv je zabeležen u Beogradu, saopštio je Sekretarijat za energetiku i naveo da su u glavnom gradu pristigle 1.062 prijave za sanaciju.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Kuchina
Ilustracija: Shutterstock/Kuchina

Poziv za Beograd je objavljen 3. novembra 2023. godine i dva puta je produžavan do 19. januara ove godine, a Sekretarijatu za energetiku pristigle su 1.062 prijave za sanaciju stambenih zgrada.

Reč je o zgradama koje su priključene na sistem daljinskog grejanja komunalnih preduzeća i koje su obezbedile saglasnost vlasnika stanova da unaprede izolaciju objekta i instalaciju grejanja.

Iz Sekretarijata za energetiku pojašnjavaju da će posle pregleda, verifikovanja i ocene prijava, početi izrada energetskih pregleda i elaborata na osnovu kojih će svaka zgrada pojedinačno moći da prihvati ili odbije, kao i da zaključi ugovor o energetskoj sanaciji, u skladu sa kojim će 50 odsto sredstava biti odmah uplaćeno, a ostatak kroz 120 mesečnih rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.