Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Potpisano u Lazarevcu: Po prvi put – 10 miliona dinara

U opštini Lazarevac potpisani su ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova sa 68 građana.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Ilustracija: New Africa/Shutterstock
Ilustracija: New Africa/Shutterstock

Za tu namenu opština Lazarevac je po prvi put, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, izdvojila 10 miliona dinara.

U skladu sa ugovorima, a u zavisnosti od vrste mere za koju su građani konkurisali dobijaju sredstva u maksimalnom iznosu do 50 procenata vrednosti ukupne investicije, navodi se na opštinskom sajtu.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da će učiniti sve da, u skladu sa mogućnostima budžeta za narednu godinu, opredeljeni iznos za mere energetske sanacije bude i znatno veći.

Podseća se da je javni poziv na teritoriji opštine Lazarevac raspisan 11. jula iz sedam različitih mera - zamena stolarije, termička izolacija objekata, instalacija kotlova na gas i biomasu, zamena postojeće cevne mreže i radijatora i nabavka i ugradnja toplotnih pumpi za građane, te dodaje da je javni konkurs za osmu meru nabavka i ugradnja solarnih kolektora još uvek u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.