Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Ostalo još malo vremena; Vesić: "Pozivam sve da daju predloge o tome šta treba da se finansira iz budžeta"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je sve Beograđanke i Beograđane da daju svoje predloge o tome šta treba da se finansira iz budžeta Grada Beograda i podsetio da javna rasprava traje do srede, 8. decembra.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

On je za TV Pink naglasio da je budžet za 2022. godinu rekordan i da iznosi jednu milijardu i 360 miliona evra, odnosno više od 150 milijardi dinara.

"Pozivam sve građane da iskoriste priliku da glasaju i daju svoje predloge. Do juče smo dobili više od pet hiljada predloga građana o tome šta žele da uradimo sa ovim budžetom. Od 8. do 15. decembra razmotrićemo njihove predloge, kako bismo oko 20. decembra usvojili budžet", rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

On je podsetio da je Grad prošle godine dobio mnogo dobrih predloga od građana i da je mnogo toga i realizovano ili se realizuje kao što je na primer rekonstrukcija Omladinskog pozorišta "Dadov".

"Na ovaj način nastavljamo i ove godine. Pozivamo građane da učestvuju u kreiranju budžeta, jer oni imaju pravo da ukažu na to gde da se njihove pare troše. Tako zajednički naš Beograd činimo boljim mestom za život", zaključio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.