Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

"Obilaznica oko Beograda gotova do kraja marta"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas, tokom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, da očekuje da poslednjeg dana marta 2023. radovi budu potpuno završeni.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Đorđe Krstić, MGSI
Foto: Đorđe Krstić, MGSI

"Očekujem da u narednih šest meseci ubrzamo radove kako bi priča o obilaznici otišla u istoriju. Milioni vozila svakog leta pređu preko Gazele krećući se iz Zapadne Evrope ka Bliskom istoku i mi moramo da završimo obilaznicu da bi smo Beograđanima omogućili komforan saobraćaj", rekao je Momirović.

On je danas obišao sektor 6 Obilaznice koji se na dužini od 9,6 kilometara prostire od tunela Straževica do Bubanj Potoka.

Foto: Đorđe Krstić, MGSI
Foto: Đorđe Krstić, MGSI

Šef projekta u preduzeću Putevi Srbije Aleksandar Kostadinović rekao je da je u toku asfaltiranje glavne trase obilaznice i da je planirano da do kraja godine bude okončano asfaltiranje cele trase, okončani betonski radovi na petlji "Avala" i završen tunel Beli Potok.

Sektor 6 Obilaznice ima ukupno 11 objekata od kojih su najveće petlje Avala i Bubanj Potok i tunel Beli Potok.

Dužina čitave obilaznice od Mosta na Savi do Bubanj Potoka je 20,4 kilometra, a radove izvode kompanije "Power C hina" i azaberdžanski "Azvirt".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.