Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

"Kada budu imali ulicu i parkinge, osećaće da su Beograđani isto koliko i drugi"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas asfaltiranju Viševačke ulice u Rakovici i najavio da će u tom delu opštine u narednih nekoliko meseci biti izgrađen i park.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Obilasku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić i direktor JKP "Beograd put" Ivan Tejić.

Vesić je rekao da je to što se danas vidi u Viševačkoj ulici najbolji primer kako zajedno sa građanima može da se uređuje grad.

"Ovo je jedan od lepših krajeva Beograda u koji ne dolazi mnogo ljudi, ali je zaista bio trenutak da on bude uređen. Predstavnici Opštine Rakovica dobili su zahtev građana da se uredi osam ulica. Trenutno asfaltiramo četiri ulice, Viševačku, Mile Dimić, Kraljice Jelene i Janković Stojana, a posle toga ćemo raditi još četiri ulice", istakao je Vesić, navodi se u saopštenju Grada.

Prema njegovim rečima, u narednih nekoliko meseci, do jeseni, biće urađen i park u Viševačkoj ulici.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

"Zemlja pripada Železnici, mi smo dobili saglasnost od njih da iskoristimo ovu zemlju i da ljudima ovde uradimo park. Razgovaraćemo sa Železnicama da se uradi i pasarela kako bi građani brže i lakše prešli u drugi deo Rakovice gde se nalazi šoping centar", naveo je Vesić.

Pričalo se, takođe, o parkinzima i uređenju krovova na pojedinim zgradama.

"Kada budu imali urađenu ulicu, parkinge, pasarelu njihov komfor života će biti viši i osećaće se da su Beograđani isto koliko i građani u nekim drugim delovima grada. To pokazuje da osim velikih projekata moramo da imamo i male projekte koji ljudima podižu kvalitet života. Kada pričamo o razvoju Beograda najčešće se govori o velikim projektima, što je normalno, ali ima stotine malih projekata koji su podjednako važni, ali za ljude koji ovde žive su najvažniji", istakao je Vesić.

Dogovorio se sa meštanima da, kada se ovaj park završi najesen, sednu i dogovore šta još mogu da urade za ovaj kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.