Beograd - Društvo - B92 Lokal

Upozorenje za kretanje kod Bubanj Potoka - uništavanje ubojnog sredstva

Danas će se u od 09 do 12 časova uništavati neeksplodirano ubojno sredstvo na strelištu vojnog kompleksa "Bubanj Potok", koje je pronađeno nakon nekontrolisane eksplozije koja se desila u firmi "EdePro" 23. 11. 2021. godine.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

U tom periodu se mole sugrađani da izbegavaju da se kreću u neposrednoj blizini granica strelišta na vojnom kompleksu "Bubanj Potok", navodi se u obaveštenju na sajtu GO Grocka. Za lica i stoku koja se u navedenom vremenu nađu u opasnom području neće se davati odšteta.

Najstrože je zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu Komandu Vojske Srbije. Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova.

Treća žrtva eksplozije u fabrici u Leštanima; mladić u bolnici podlegao povredama VIDEO

Svako lice koje eventualno pretrpi materijalnu štetu zbog aktivnosti jedinice dostaviće odmah svoju prijavu Komandi Vojne pošte 5004 Jakovo na adresu Ulica Armnjska bb, 11276 Jakovo, a najkasnije do 15 časova 06. decembra 2021. godine. Prijave primljene posle tog roka neće se uzeti u obzir.

U prijavi treba navesti ime i prezime oštećenog, odnosno naziv pravnog lica, datum i vreme kada je šteta pričinjena, mesto i prirodu štete, kao i sumu koja se traži kao nadoknada.

Komanda Vojne pošte 5004 Jakovo saopštiće datum, vreme i mesto sastanka komisije za procenu pričinjene štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.