Beograd - Društvo - B92 Lokal

Street Food festival počinje u Zemunu

Street Food Festival by Birra Moretti, počinje danas na Bogojavljenskom platou - kod restorana "Venecija" na Zemunskom keju, i trajaće do nedelje, 25. septembra.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Nitrub
Ilustracija: Depositphotos/Nitrub

Ulaz je besplatan, a radno vreme je od 14 do 23 časa i obezbeđena su mesta za sedenje, navodi se na sajtu gradske opštine Zemun.

Poslednjeg festivalskog dana posetioce će zabavljati ekipa Rock radija, od 17 do 19 časova.

Tokom četiri festivalska dana Zemunski kej će postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, na kojoj će se predstaviti odabrani predstavnici beogradske kraft fud (craft food) scene.

Na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti, a posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj hrani i dobroj muzici.

Street Food Festival ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, meksičkih takosa, specijaliteta kubanske i japanske kuhinje, prave napolitanske pice, italijanskih pasta i domaćih knedli.

U okviru Festivala održaće se i specijalno izdanje posvećeno italijanskoj kuhinji i pored pice i paste, autentičnog kapreze burgera biće i slatkiša kao što su kanole, tiramisu, slatke kalcone i italijanske kafe.

Najavljeno je i učešće poznatih imena gradske DJ scene.

Festival je poznat i po kampanjama za zaštitu životne sredine i jedan je od prvih festivala u Evropi koji nastoji da maksimalno smanji upotrebu plastične ambalaže, zato će se uz pomoć Ball Packaging Europe kompanije koristiti samo čaše napravljene od čistog aluminijuma.

Ovaj prvi festival ulične hrane organizuje Turistička organizacija Gradske opštine Zemun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.