Beograd - Društvo - B92 Lokal

Šapić: Beograd spreman da primeni dobru praksu Slovenije

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru otpravnicu poslova Ambasade Severne Makedonije Mihaelu Veselinov i ambasadora Slovenije Damjana Berganta.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

U odvojenim razgovorima, gradonačelnik je upoznao goste sa najznačajnijim projektima glavnog grada, ukazujući na važnost saradnje Beograda i Srbije sa svim gradovima i državama sveta.

Na sastanku sa ambasadorom Slovenije bilo je reči o saradnji između Beograda i lokalnih samouprava u Sloveniji, koja je do sada bila veoma uspešna, kao i o Sporazumu o bratimljenju dva grada, koji je potpisan još u novembru 2010. godine. Sagovornici su se složili da je razmena iskustava od velikog značaja, te da neka rešenja iz Slovenije mogu da se primene u Beogradu, što daje dodatni podsticaj za nastavak saradnje.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Šapić je rekao da je Slovenija primer dobrog upravljanja u oblasti zaštite životne sredine, a dokaz tome je i izbor Ljubljane za "Zelenu prestonicu Evrope” 2016. godine.

Kako je istakao Beograd je spreman da primeni primere dobre prakse kako bi unapredio uslove života svojih sugrađana.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Tema sastanka gradonačelnika sa otpravnicom poslova Ambasade Severne Makedonije bila je konkretna saradnja u oblasti kulture, sporta, razmene mladih, urbanizma, kao i mnogobrojne sličnosti u funkcionisanju dve prestonice.

I ovom prilikom je rečeno da je dobre odnose između dva grada posebno unapredio i Sporazum o saradnji između Grada Beograda i Grada Skoplja potpisan 2012. godine.

Gradonačelnik je pozvao kompanije iz Slovenije i Severne Makedonije da nastave sa investiranjem u srpsku prestonicu, ukazujući da je Beograd otvoren grad i dobar poslovni partner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.