Beograd - Društvo - B92 Lokal

Postavljena reciklažna zvona na Novom Beogradu FOTO

Reciklažna zvona, kontejneri za odlaganje staklene ambalaže, postavlјena su u Ulici Milentija Popovića u Novom Beogradu, u okviru projekta "Upravlјanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu", saopštila je Gradska uprava.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Kako je navedeno, reč je o projektu koji realizuju Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), NALED i Sekopak uz podršku Grada Beograda.

Sekretar za komunalne i stambene poslove Rajko Tanasijević je rekao da se Grad Beograd ovoj inicijativi priklјučio kako bi se povećala količina prikuplјenog staklenog otpada i promovisala reciklaža.

Direktor za održivi razvoj NALED-a Slobodan Krstović je istakao da se u Beogradu dnevno skupi 1.500 tona komunalnog otpada, koji se u najvećoj meri odlaže na komunalnoj deponiji, te da su veoma važni projekti poput postavlјanja reciklažnih zvona. On je naveo da je Beograd šesti grad u kome se postavlјaju ovi kontejneri i precizirao da su postavljeni u Novom Beogradu i Zemunu.

" Mi ćemo transparentno pokazivati podatke kako bi građani bili svesni da će ono što su odložili u kontejnere biti reciklirano i da će se stvoriti novi proizvod", rekao je Krstović.

Generalni direktor Sekopaka Violeta Belanović naglasila je da se u Srbiji godišnje reciklira 63 odsto ambalažnog otpada, što iznosi oko 270.000 tona, a Sanela Velјkovski iz GIZ-a da je planirano da u Beogradu bude postavlјeno više od 100 kontejnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.