Beograd - Društvo - B92 Lokal

Počela vakcinacija beskućnika u Beogradu: "Svi treba da budu podjednako zaštićeni i bezbedni"

Vakcinacija beskućnika počela je danas u dva dnevna centra i kluba za starije u Beogradu, koje je grad namenio samo za beskućnike, a uz posredstvo volontera Crvenog krsta za vakcinaciju se prijavilo njih 17.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Juan Roballo/Shutterstock
Foto: Juan Roballo/Shutterstock

U dnevnom centru za stare "Stari grad I" u centru grada vakcinisalo se sedam beskućnika, a otvorena je i ambulanta u Venizelosovoj ulici gde oni koji nisu zakazali termin mogu otici na vakcinaciju, bez najave.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je važnost vakcinacije svih ugroženih grupa i kako bi svi podjedanko bili zaštićeni i bezbedni.

"Volonteri Crvenog krsta radom na terenu, obaveštavali su sve beskućnike o vakcinaciji koju mogu, pored doma zdravlja, obaviti i u mestima na koje su navikli da dolaze poput kluba za stare ''Stari grad I'' gde je u protekla tri meseca zabeleženo više od 1.000 poseta, a uskoro će to biti omogućeno i u ''Palilula'' klubu za starije. Sve ćemo učiniti kako bi prostor za vakcinaciju bio lako dostupan, a korisnici informisani", rekla je Stanisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.